Μάλτα

Με περισσότερες από 300 μέρες ηλιοφάνειας, η Μάλτα είναι σίγουρα ένα από τα πιο φωτεινά μέρη στην Ευρώπη. Μόλις λίγα μίλια νότια της Σικελίας, είναι στην πραγματικότητα το μεγαλύτερο νησί ενός αρχιπελάγους στη Μεσόγειο θάλασσα και μαζί με το μικρότερο Gozo και το σχεδόν ακατοίκητο Comino αποτελούν έναν πανέμορφο προορισμό.

Κάντε μια βόλτα στην πρωτεύουσα του 16ου αιώνα, Βαλέτα, Μνημείο Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO, εξερευνήστε τη μεσαιωνική Mdina, επισκεφθείτε το χωριό του Popeye που δημιουργήθηκε αποκλειστικά για την ταινία του Robin Williams και, φυσικά, περάστε μια μέρα στο κοντινό Gozo, κολυμπήστε στην Blue Lagoon του Comino ενώ πίνετε το τοπικό κλασικό ποτό Kinnie.

Γλυκιά απόδραση

Σύμφωνα με μια θεωρία, η λέξη Μάλτα προέρχεται από το ελληνικό μέλι, λόγω της παραγωγής στην περιοχή. 

Και παρεμπιπτόντως, δοκιμάστε να μάθετε μερικές φράσεις της Μάλτας – ακόμα κι αν οι ντόπιοι μιλούν άπταιστα αγγλικά Ας δοκιμάσουμε με το πρώτο: Bonġu (Bon-ju) για Καλημέρα!

Ένα πολιτιστικό μωσαϊκό...

Για πάνω από 7.000 χρόνια, η Μάλτα έχει μια πλούσια πολιτιστική ιστορία με ισχυρές επιρροές από διάφορους πολιτισμούς. Φοίνικες, Ρωμαίοι, Άραβες και Βρετανοί έχουν αφήσει το ίχνος τους σε αυτό το πανέμορφο νησί.

Οι Μαλτέζοι, μάλιστα, κληρονόμησαν την οδηγική συνήθεια των Βρετανών, έτσι όπως και στο Ηνωμένο Βασίλειο και την Κύπρο (μεταξύ άλλων), οπότε μην ξενχάτε να κοιτάτε προς την άλλη πλευρά διασχίζοντας τον δρόμο!

Τα ταξίδια μας

στην Ιταλία

North Italy road trip

Milan - Verona- Venice
7 days

Travel inspiration

Ιταλία

Italian food? Yes please!

Μετάβαση στο περιεχόμενο
Scroll To Top