ΜΑΛΤΑ

Με περισσότερες από 300 μέρες ηλιοφάνειας, η Μάλτα είναι σίγουρα ένα από τα πιο φωτεινά μέρη στην Ευρώπη. Μόλις λίγα μίλια νότια της Σικελίας, είναι στην πραγματικότητα το μεγαλύτερο νησί ενός αρχιπελάγους στη Μεσόγειο θάλασσα και μαζί με το μικρότερο Gozo και το σχεδόν ακατοίκητο Comino προσφέρουν έναν όμορφο προορισμό.

Σύμφωνα με μια θεωρία, η λέξη Μάλτα προέρχεται από το ελληνικό μέλι, λόγω της παραγωγής στην περιοχή. Για πάνω από 7.000 χρόνια, η Μάλτα έχει μια πλούσια πολιτιστική ιστορία με ισχυρές επιρροές από διάφορους πολιτισμούς. Φοίνικες, Ρωμαίοι, Άραβες και Βρετανοί έχουν αφήσει το ίχνος τους σε αυτό το πανέμορφο νησί. Οι Μαλτέζοι, μάλιστα, κληρονόμησαν την οδηγική συνήθεια των Βρετανών, έτσι όπως και στο Ηνωμένο Βασίλειο και την Κύπρο (μεταξύ άλλων), φροντίστε να αναζητήσετε αυτοκίνητα με τον αντίθετο τρόπο όταν διασχίζετε τους δρόμους!

Κάντε μια βόλτα στην πρωτεύουσα του 16ου αιώνα, Βαλέτα, Μνημείο Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO, εξερευνήστε τη μεσαιωνική Mdina, επισκεφθείτε το χωριό του Popeye που δημιουργήθηκε αποκλειστικά για την ταινία του Robin Williams και, φυσικά, περάστε μια μέρα στο κοντινό Gozo, κολυμπήστε στην Blue Lagoon του Comino ενώ πίνετε το τοπικό κλασικό ποτό Kinnie.

Και παρεμπιπτόντως, σας παροτρύνουμε να δοκιμάσετε και να μάθετε μερικές φράσεις της Μάλτας – ακόμα κι αν οι ντόπιοι μιλούν άπταιστα αγγλικά Ας δοκιμάσουμε με το πρώτο: Bonġu (Bon-ju) για Καλημέρα!

Έτοιμοι για το ταξίδι σας;

Στείλτε μας το μήνυμά σας και θα επικοινωνήσουμε μαζί σας το συντομότερο δυνατόν για να αρχίσουμε να σχεδιάζουμε το ταξίδι των ονείρων σας στη Μάλτα!

    Η ομάδα του Trip Tailors ταξιδεύει...

    Follow @triptailorsgr

    Never miss out

    Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε αποκλειστικές προσφορές και εξατομικευμένες ταξιδιωτικές προτάσεις.

    Scroll To Top